LASIK-kokemuksia

Kauhujuttuja leikkauksista

25.04.2005 16.19 - terveys 

Netistä löytyi sivusto, jossa kertoillaan kaikenlaista silmien laserleikkauksista. Osa jutuista tuntuisi aika vanhoilta, eikä täyttä varmuutta ole edes kokemuksista kerrottaessa siitä, ovatko aitoja. Kannattaa kuitenkin tutustua Silikonitieto.net-sivustoon, kunhan pitää lähdekritiikin mielessä.

Yksi pahimpia esimerkkejä on toimittaja Heli Viikin tarina, jossa suurimpana vikana on selkeästi henkilö itse. Uskotaan ilmaiseen leikkaukseen, ei tarkisteta edes lääkärin ja sairaalan tietoja ja sitten uskotaan kun lääkäri sanoo kaiken olevan ok, vaikka selvästi tuntuu että homma meni pieleen. Luulisi terveen järjenkin sanovan, että mietitään ensin eikä lähdetä ilmaistarjousten perään. Kuten hän itsekin sanoo: "Vasta myöhemmin tulin ajatelleeksi, että hän ei tutkimuksen aikana edes laajentanut pupilleja eikä tutkinut silmänpohjia. Hän ei myöskään kysellyt sairauksistani eikä katsonut aikaisempia silmälasireseptejäni. Riskejäkään hän ei ottanut puheeksi."

Comments (2) | Comment

LASIK edessä

20.04.2005 13.12 - terveys 

Idea olisi päästä eroon silmä- ja piilolaseista lopullisesti ja LASIK + aaltorintama näyttäisi olevan avain päämäärän saavuttamiseksi. Kirjoittelen tässä kokemuksiani asiaan liittyen, toivottavasti näistä on jotain hyötyä jollekin.

Silmien näkö on tällä hetkellä -4.5/-5, eli pitäisi onnistua mainiosti korjaus hyvinkin lähelle nollaa.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu