LASIK-kokemuksia

Päivä 1

04.06.2005 23.05 - terveys 

Eilen illalla oli hassua mennä nukkumaan. Yöllä täytyy pitää suojalaseja, jottei vahingossa unissaan hiero silmiä ja aiheuta ongelmia läpän kiinnittymiselle. Siinä sitten meinasi ottaa lasit pois kun normaalistikin nukkumaan mennessä niin tekee. Onneksi tajusi ettei nämä olekaan ne lasit.

Aamulla herätessä ei vielä tuntunut yhtään oudolta että näkeekin ilman lasien laittoa. Silmät olivat hieman kuivat, mutta antibioottitippa korjasi asian. Tippoja pitää muistaa laittaa neljä kertaa päivässä, kosteutustippoja ei vielä ole tarvinnut.

Päivä meni ihan mukavasti, ulkona tuli käytyä eikä ilmavirta kirvellyt silmiä eikä valo sattunut. Aurinkolaseja pitää pitää ulkona varmuuden vuoksi, ultraviolettisäteily voi vahingoittaa silmiä nyt herkemmin. Ja onhan tuolla välillä aika kirkastakin.

Illalla tuli monta kertaa halu mennä ottamaan piilolinssit pois. Tuli ihan sellainen tunne, että on linssit silmissä ja että ovat olleet niin monta tuntia että parempi olisi ottaa pois. Lievä kuivuminen vaikutti varmasti asiaan, linssien kanssa kun useamman tunnin jälkeen alkoivat silmät kuivaa. Toisaalta ihan hyvä tämä, sattui pari kertaa juuri siihen aikaan kun piti laittaa antibioottitipat niin eivät unohtuneet.

Näkökyky on muuten hyvä, ainoa ikävä on lievät halo-efektit valoissa, mutta pystyn näkemään kauas ja tekstejä saa luettua yllättävän pitkän matkan päästä. Näkökentän laidoilla myös tuntuu välillä heilahtelevan lievää sumeutta, mutta se toivottavasti menee ohi. Onhan vasta ensimmäinen päivä takana.

Comment

Comments

Anna (anon, 09.06.2005 10.15)

Sellainen hamuilurefleksi on kyllä hauska, itse kävin Lasikissa 6 vuotta sitten ja muistan että iltasella tuli useammankin kerran hamuiltua laseja päästä ennenkuin tajusi että ainiin, eihän niitä enää olekaan :) Edelleen näen vielä joskus unia, joissa minulla on lasit ja mietin unessa että hetkinen... Näkö oli tosiaan ennen leikkausta n. -9.5 molemmissa silmissä ja molemmat operoitiin samalla kertaa. Taisi olla hyvää tuuriakin mukana, koska ei ole tarvinut käydä korjausleikkauksissa eikä käyttää mitään apuvälineitä sen jälkeen. Ainut mikä on heikentynyt on hämäränäkö, sen tosin tiesin jo etukäteen ja se on muutenkin aika pieni haitta kun vertaa miten paljon leikkaus on elämää muuten helpottanut. Pikaista toipumista!

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu