LASIK-kokemuksia

Ensimmäinen viikko takana

13.06.2005 07.43 - terveys 

Nyt on sitten ensimmäinen viikkokin ihan takana ja pari päivää enemmänkin. Tuntuu hyvältä, ei mitään komplikaatioita vieläkään tullut. Tuossa koira onnistui kylläkin melkein kynsimään silmää, mutta onneksi meni pari senttiä ohi. Ärsyttää muutenkin kun se ei tajua, ettei ihmisiä saa kynsiä. Mutta onhan se vasta pian kahdeksan kuukautta vanha.

Eilen tuli käytyä saunassakin ensimmäistä kertaa, mikään suuri saunafani en ole muutenkaan, joten ei ollut senkään odottelussa ongelmia. Hetken siellä olin ja varoin ettei hikeä valu silmiin. Koira kylläkin onnistui nuolaisemaan silmään, mutta mitään vakavampaa ei tuntunut tapahtuvan.

Viikon aikana olen melkolailla joka aamu etsinyt silmälaseja, vaikka tiedän aivan hyvin näkeväni täydellisesti. Silti kun on tottunut parinkymmenen vuoden ajan ne päähänsä laittamaan aamulla, ei se hetkessä ohi mene. Piilolinssien poisto -tunne on poistunut kylläkin, joten parempaan suuntaan ollaan menossa näissä "harhoissakin" :)

Niin ja tuli muuten testattua hyvin näköä: Helsingin rautatieasemalta kun katsoo itään, voi nähdä ratapihan länsipuolelta Merihakaan, siihen verotoimiston viereiseen taloon. Sen ylimmässä kerroksessa on kirjaimia ja nämä näkee vallan mainiosti ilman laseja. En ole varma olisinko nähnyt laseilla. Matkaa sinne taloon on noin puolitoista kilometriä ja kirjaimet ovat ikkunan korkuisia (en ole varma onko normaalin ikkunan vaiko pikkuikkunoita), joten eiköhän tämäkin jo kerro ettei ole pahemmin vikaa enää. Tuolloin en kauempaa mitään voinutkaan nähdä kun sumua oli jonkin verran ilmassa.

Kaiken kaikkiaan siis onnistunut tähän mennessä, nyt tulee varmaan kirjoiteltua vähemmän ellei ongelmia ilmene. Saa silti kommentoida!

Comment

Comments

Harkitseinen vielä (anon, 13.06.2005 11.32)

Kiva, kun kaikki on mennyt noin hyvin! Mä aloin itse harkita samaa operaatiota ja hienoa, että olet kommentoinut asiaa.

Miltä muuten silmät näyttivät heti leikkauksen jälkeen, olivatko punaiset tms.?

Kpupu (anon, 13.06.2005 12.06)

Mukava kuulla, että on mennyt hyvin! Poikaystäväni kävi leikkauksessa puolitoista vuotta sitten ja häneltä ei tarvinnut leikata kuin toinen silmä. Tuossa taannoin hän mainitsi, että silmän näkö on hieman saattanut heikentyä.
Itse olen pikkuhiljaa alkanut harkita leikkausta, mutta vielä en ole päässyt ohi siitä, että "mitä jos..." Pelkään kuuluvani siihen "vähäiseen" joukkoon jonka silmät alkavat palautua takaisin aikaisempaan ja en päästäisi ketään leikkaamaan minua muutenkaan. Mutta harkinnassa on. Nyt olen kuitenkin ottamassa käyttöön Night&Day-piilareita... Ehkä eräänlaisena välivaiheena.
Minullakin päälle 15 vuoden lasittelun jälkeen on illalla tärkeää saada lasit pois päästä ja aamulla sitten ensimmäisenä, vaikka hyvin näkeekin, etsiä laseja... Niin ja päivän mittaan jos sumeutuu vähän, niin sitten nostetaan laseja. Kaikkihan sitten johtaa vain epämääräiseen hamuiluun ja nenänvarren tökkimiseen.
Kiva se kuitenkin olisi päästä kaikesta silmien kanssa säheltämisestä. Itsellä on näkö kutakuinkiin -7,5 ja -6,5.

Lasik (anon, 13.06.2005 19.40) kotisivu

Leikkauksen jälkeen itse asiassa silmissä ei näy välttämättä mitään. Minulla toiseen silmään jäi tästä "imukupista" (näin olettaisin) sellainen puolen sentin läpimittainen verenpurkauma, joka pikkuhiljaa alkaa häipyä. Ei häiritse näköä yhtään, eikä edes näy ellei yläluomea nosta. Muuten ei punotusta eikä kukaan huomaisi mitään tehdyn, en itsekään huomannut vaikka kovasti seuraavana päivänä yritin tiirailla peilistä :)

Tiina (anon, 13.09.2005 22.36)

Heips !
Lueskelin tuota kertomusta ja hyvältä kuulostaa. Itseäni hirvittää tuo hämäränäkö juttu. Nyt kun näkö on -7 ja risat niin hämärällä ei kunnolla näe. Luin Silikonitieto.net: sitä että hämäränäkö menee kokonaan eli ei voi enää käydä edes elokuvissa. Oletko itse huomannut vastaavaa ?? Jos tätä pelkoa sais häivennetyä niin viivana leikattavaksi menisin.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu